Plattegrond-Schiedam-met-inzoem

De tuinen van Potgieter ligt in de geliefde wijk Schiedam-West. Het verrassende nieuwbouwproject wordt gebouwd in een jaren-30 straat. Het nieuwbouwplan sluit mooi aan bij de prachtige woningen in de oude stad.

Schiedam

Schiedam is gelegen tussen Rotterdam en Vlaardingen, oorspronkelijk aan de Schie en later ook aan de Nieuwe Maas. Per 1 januari 2020 had de gemeente 78.739 inwoners. De stad is wereldwijd bekend om haar jeneverproductie, de historische binnenstad met historische havens (in andere Hollandse steden zouden die ‘grachten’ heten) en de hoogste windmolens ter wereld. Schiedam ligt voor een groot gedeelte binnen de Ring Rotterdam. Hierdoor is de stad goed te bereiken via de afrit aan de A4 Schiedam-West en de afritten aan de A20 Schiedam-Noord en Schiedam.

Bereikbaarheid

Schiedam heeft een NS-station, Station Schiedam Centrum. Vanaf dit station kan met een directe verbinding onder meer gereisd worden naar Almere, Amsterdam, Dordrecht, Den Haag, Lelystad, Rotterdam, Roosendaal en Vlissingen.

Centrum

Met de fiets bent u zo in het centrum van Schiedam. In het historische centrum staan de hoogste molens ter wereld, monumentale pakhuizen en talloze voormalige jeneverdistilleerderijen en -branderijen. Veel daarvan liggen aan romantische grachten met historische schepen en karakteristieke ophaalbruggen.

Het bruisende centrum is de perfecte plek om te winkelen of heerlijk uit eten te gaan. Bezoek het Jenevermuseum of het Stedelijk Museum Schiedam. Of bekijk een film in het filmhuis of voorstelling in het Theater aan het Schie. Het kan allemaal. Ook zijn er jaarlijks verschillende evenementen in de stad. Met mooi weer kunt u heerlijk genieten van hapje of een drankje op één van de gezellige terrassen.

Varen

Varen door klein Amsterdam. Dat is varen door Schiedam met haar imposante monumentale pakhuizen en distilleerderijen, authentieke bruggen en historische schepen. Aanleggen kan in de buurt van één van de grootste molens ter wereld, een distilleerderij waar ze de lekkerste gins, jenevers of likeuren maken, een terrasboot of de weidse Maas.

Schiedam, The Netherlands, February 11, 2019: view of a canal called Short Harbour in the blue hour, with historic barges and the former corn exchange, now public library
Nummer-1

Korenbeurs

De Schiedammer Korenbeurs of Koopmansbeurs ligt in het centrum van Schiedam. De Beurs wordt gezien als een van de monumenten van de Schiedamse jeneverindustrie.
Nummr 2

Centrum

Zowel met de tram, bus, metro als trein is Schiedam Centrum goed bereikbaar.

Nummr 3

Station Schiedam Centrum

Schiedam is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Tram, trein, metro en bus stoppen allemaal in de buurt van het centrum. Vanuit Schiedam Centraal rijden meerdere treinen per uur richting Den Haag en Rotterdam.
Nummr 4

Erasmusbrug

De Erasmusbrug is naast de Willemsbrug de tweede brug over de Nieuwe Maas in het centrum van Rotterdam in de Haven van Rotterdam. Deze is in 10 minuten te bereiken.

Nummr 5

Rotterdam Centraal station

Binnen 5 minuten is Rotterdam Centraal per trein bereikbaar.

Schiedam 1
3K Ontwikkeling
Lankhuijzen
De hypotheek shop

3K Ontwikkeling b.v.
Tingietersweg 32
2031 ES Haarlem

+31 (0)85 210 08 66
info@3k-ontwikkeling.nl

Makelaardij Lankhuijzen b.v.
Oostplein 570
3031 EP Rotterdam

+31 (0)10 411 41 66
info@lankhuijzen.nl
www.lankhuijzen.nl

Hypotheekshop Oostplein
Oostplein 570
3031 EP Rotterdam

+31 (0)10 411 41 66
rotterdam1240@hypotheekshop.nl
www.hypotheekshop.nl/rotterdamoostplein